Wat zijn goede voorbeelden van slimme doelen?

Op deze pagina vindt u voorbeelden van SMART-doelen, een aanpasbaar werkblad voor SMART-doelen en de beste tool voor projectbeheer om uw plan in praktijk te brengen. Welke statistieken ga je gebruiken om te bepalen of je het doel haalt? Dit maakt een doel tastbaarder omdat het een manier biedt om vooruitgang te meten. Als het een project is dat een paar maanden zal duren om te voltooien, stel dan enkele mijlpalen in door specifieke taken te overwegen die moeten worden uitgevoerd. Iedereen kan doelen stellen, maar als het geen realistische timing heeft, is de kans groot dat je niet zult slagen.

Het is absoluut noodzakelijk om een streefdatum voor te leveren producten op te geven. Stel specifieke vragen over de deadline van het doel en wat er binnen die periode kan worden bereikt. Als het doel drie maanden duurt om te voltooien, is het handig om te definiëren wat halverwege het proces moet worden bereikt. Het bieden van tijdsbeperkingen creëert ook een gevoel van urgentie.

Dit is een typische benadering van het creëren van doelen, maar beide zijn erg vaag. Met de huidige formulering zullen de doelen waarschijnlijk niet haalbaar zijn. De uitspraken missen details, tijdlijnen, motivatie en een realiteitscontrole. De volgende voorbeelden van SMART-doelen voor studenten laten zien hoe studenten haalbare doelen kunnen stellen door de vijf elementen van het raamwerk te volgen.

Door systematisch hun doelstellingen op lange en korte termijn te identificeren, kunnen verpleegkundigen die SMART-doelen gebruiken hun professionele vooruitgang volgen om hun loopbaan proactief te begeleiden. Het SMART-framework is waardevol bij het stellen van doelen, omdat het je helpt om precies te verwoorden wat je doel is. SMART-doelen moeten tijdgerelateerde parameters hebben ingebouwd, zodat iedereen weet hoe hij binnen een bepaald tijdsbestek op schema moet blijven. Houd er bij het schrijven van SMART-doelen rekening mee dat ze specifiek zijn omdat er een harde en snelle bestemming is die de werknemer probeert te bereiken.

Nu je weet wat een SMART-doel is, waarom het belangrijk is, en het raamwerk om er een te creëren, is het tijd om die informatie in de praktijk te brengen. Als een van je doelen is om een roman te schrijven, kan een SMART-doel zoiets zijn als „besteed elke dag 1-2 uur aan het schrijven van 300 woorden voor de komende 6 maanden. Hoewel je zo realistisch mogelijk moet zijn, is het belangrijk om het schrijven van SMART-doelen met een positieve instelling te benaderen. Om deze SMART-doelstelling effectiever te maken, moet Jane meetbare, traceerbare benchmarks opnemen.

Notejoy maakt het snel en gemakkelijk om uw team op dezelfde pagina te krijgen om SMART-doelen te stellen en deze vast te stellen met vastgezette notities en sjablonen. SMART-doelen die relevant zijn, hebben betrekking op de algemene bedrijfsdoelen van uw bedrijf en houden rekening met de huidige trends in uw branche. De SMART-doelen voelen gewoon beter aan, omdat ze zijn geconstrueerd binnen parameters die mensen motiveren om erin te slagen. Elk element van het SMART-framework werkt samen om een doel te creëren dat zorgvuldig gepland, duidelijk en traceerbaar is.

Hoewel het voorbeelddoel om 100 woorden per minuut te bereiken haalbaar zou kunnen zijn, kan het, in verband met de rest van de SMART-criteria, zijn dat dit doel niet haalbaar zal zijn in het tijdsbestek dat u hebt gepland, of dat er meer middelen voor nodig zijn om daar te komen. Daarom is Jane deze keer van plan SMART-doelen te benutten voor het opstellen van een actieplan en het blijven van koers.