Wat is de sleutel tot slim snacken?

Als je een snack wilt, kies dan voor fruit en groenten, volle granen met 3 gram vezels of meer, en eiwitrijk voedsel, zoals pindakaas of magere yoghurt of kaas. Vermijd snacks met veel suiker, zout en vet. In plaats van je te concentreren op het caloriegehalte van een snack, probeer in plaats daarvan na te denken over de voedingsdichtheid. Veel snackpakketten met 100 calorieën zijn bijvoorbeeld niet zo gezond als hun marketing ze doet lijken.

Hoewel ze weinig calorieën bevatten, missen ze waarschijnlijk veel nuttige voedingsstoffen die de gezondheid ondersteunen. Het helpt je ook om langzamer te eten, wat betekent dat je meer tijd hebt om te genieten van gezonde porties van je favoriete snacks, of ze nu gezond of toegeeflijk zijn. Zoals met alles is matiging de sleutel tot slim snacken. Mensen die regelmatig maaltijden en gezonde snacks eten, hebben minder kans om te veel te eten en aan te komen dan mensen die maaltijden overslaan of lange periodes zonder eten gaan en vervolgens een grote bestelling frietjes afsnijden.

Als je op zoek bent naar slimme snacks die je tevreden houden tot je volgende maaltijd, combineer dan vezels, gezond vet en eiwitten.