Zijn voorverpakte salades goed voor je?

Voorverpakte salademixen kunnen goed zijn voor u coli of andere ziekten die het gevolg zijn van salades in zakken, maar Trevor Suslow, een voedselexpert van de University of California, vertelde NPR, Detecteerbare besmetting in zowel de categorieën hele kropsla als gemengde saladegroenten zijn zeer, heel laag, meestal minder dan 0, 1% positief. De beslissing om iets vezelrijk en voedzaam te eten, zoals een salade, is altijd goed. In feite zouden de meeste voedingsdeskundigen het erover eens zijn dat angsten op het gebied van voedselveiligheid uit het verleden met slamixen in zakken meer een druppel in de emmer waren dan een ernstig risico. Sla, spinazie, boerenkool en boerenkool scoren allemaal in de top 16 voor chemische belasting in EWG's jaarlijkse ranglijst van residuen van bestrijdingsmiddelen.

Conventionele groenten zullen waarschijnlijk gelijke hoeveelheden pesticiden hebben, ongeacht of ze voorverpakt zijn of niet, maar er zijn ook andere chemicaliën om te overwegen. Ik heb geen enorme alarmen gevonden voor het wassen op commerciële schaal met chloorwater („een oplossing met een grotere concentratie dan het plaatselijke zwembad, merkt The Independent op) die verpakte groenten verdragen, maar als je gevoelig bent voor chemicaliën, dan is het misschien iets om over na te denken. Velen van ons krijgen al chloor in gemeentelijk drinkwater, waarvan te veel kan leiden tot irriterende effecten op hun ogen en neus en maagklachten, volgens de EPA. Evenzo kijkt een Consumer Reports naar 208 voorgewassen salademixen gevonden, bacteriën die veel voorkomende indicatoren zijn voor slechte sanitaire voorzieningen en fecale besmetting - in sommige gevallen op vrij hoge niveaus.

Het advies na de uitbraak van E coli-saladezakken was dat alle saladebladeren, zelfs die voorgewassen, thuis opnieuw moesten worden gewassen. Ik koop graag hele kroppen sla, was de bladeren afzonderlijk, droog ze af in mijn saladespinner, en dan doet het ook dienst als opslagcontainer in de koelkast - op die manier kan ik snelle en handige salades klaar hebben voor de week. Ik weet dat het niet jouw punt was om mensen van gezond voedsel te veranderen, maar ik denk dat ik die ga vermijden en mijn eigen salademixen ga bereiden. Als de meeste van deze salades brocoli bevatten, spruitjes chickory wat voor andere dingen dan ook, als je dit eet en geen kwaad denkt, maar helemaal opgeblazen wordt, is het zeker beter om NIET TE ETEN.

Persoonlijk denk ik niet dat een beetje gruis ooit iemand pijn heeft gedaan, maar ja, ik zou ook een gekochte salade wassen voordat ik hem eet. Als je een vooraf gemaakte slakom kunt ophalen bij de delicatessenwinkel als je op de vlucht bent of je koelkast kunt vullen met verse groenten die klaar zijn om te eten, maakt het veel waarschijnlijker dat je de gezonde keuze maakt. Ik maak al meestal mijn eigen salades in plaats van voorverpakte salades te kopen, omdat het bijna altijd beter is om vers voedsel te eten dan verpakte en verwerkte dingen. Professor Pennington is een expert op het gebied van bacteriologie aan de Universiteit van Aberdeen en heeft gewaarschuwd dat voorgewassen salades een van de producten zijn die het meest waarschijnlijk voedselvergiftiging veroorzaken.

Het ding met deze chemische wasbeurten is dat, hoewel ze GRAS zijn (of algemeen erkend als veilig, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt op voedingsproducten volgens certificering door de FDA), ze soms die „off-smaak” creëren die voorverpakte salademixtegenstanders minder dan aantrekkelijk vinden. Ik heb geprobeerd mijn gezin gezonder te laten eten, dus salades zijn een van de dingen geweest die ik aan maaltijden heb toegevoegd. Het lijdt geen twijfel dat sla en groenten in zakken een grote rol hebben gespeeld door het voor consumenten gemakkelijker en handiger te maken om deze bladgroenten te krijgen, en veel voedselveiligheidsexperts vinden deze toename van groenten belangrijker voor de gezondheid dan mogelijke risico's van salades in zakken. Het risico is veel groter met saladezakken omdat mensen ze niet wassen en meerdere keren zijn het alleen saladezakken geweest die verband hielden met een uitbraak.

Ik eet wel wat onkruid in groene sappen in plaats van saladezakken te kopen en het is veel sneller, maar ik begrijp dat niet iedereen een tuin heeft. Ik merk dat de meeste saladedressings in deze pakketten bij mij thuis verloren zouden gaan als ik een hele fles zou kopen, of ik zou mijn salade te veel aankleden.