Wat is een voorbeeld van een slim doel?

Dit aspect van de SMART-strategie heeft ook betrekking op het meetbaar zijn van uw doel. SMART is een acroniem dat staat voor specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en op tijd gebaseerd. Elk element van het SMART-framework werkt samen om een doel te creëren dat zorgvuldig gepland, duidelijk en traceerbaar is. Wees zo duidelijk en specifiek mogelijk met wat je wilt bereiken.

Hoe beperkter je doel, hoe beter je de stappen begrijpt die nodig zijn om het te bereiken. In deze video legt Sinéad uit hoe je meetbare doelen kunt maken en geeft voorbeelden van hoe je je doelen kunt definiëren om je te helpen een level omhoog te gaan in je carrière en in je leven. Terwijl de meeste doelen die mensen maken niet erg beschrijvend zijn, zijn SMART-doelen specifiek, wat uiteindelijk helpt hun kansen om te worden bereikt te vergroten. Ook bevatten SMART-doelen uw plannen.

Dit helpt je om je doel te bereiken, omdat je de volgende stappen al weet die je moet nemen. Omdat SMART-doelen een bepaalde vorm van meting vereisen, bieden ze u ook de mogelijkheid om uw voortgang bij te houden. Als je een kleine deadline mist binnen je algemene doeldeadline, weet je het niet alleen, maar heb je ook tijd om weer op het goede spoor te komen. Deze 10 SMART-voorbeelden van doelen laten zien hoe u krachtige persoonlijke, zakelijke, werk- en leiderschapsdoelen kunt creëren.

Ik start zaterdag een dropshipping-bedrijf met Shopify. Ik zal elke dag 1 uur aan dit bedrijf besteden en binnen twee weken werken om mijn eerste verkoop te krijgen. Ik begin morgen met een Facebook Ads-cursus en begin binnen 1 week 30% van mijn bedrijfswinsten te investeren in betaalde campagnes. Ik zal blijven leren en investeren in Facebook-advertenties om mijn verkopen binnen 3 maanden te verdubbelen.

Ik zal mijn droombaan krijgen bij een SaaS-bedrijf als Shopify en op lange termijn reizen als digitale nomade. Om dit te bereiken, solliciteer ik gedurende 2 maanden op 1 baan per week en dien ik in totaal 8 sollicitaties in. Relevantie verwijst naar focussen op iets dat logisch is met de bredere bedrijfsdoelen. Als het bijvoorbeeld de bedoeling is om een nieuw product te lanceren, moet dit iets zijn dat in overeenstemming is met de algemene bedrijfsdoelstellingen.

Uw team kan misschien een nieuw consumentenproduct lanceren, maar als uw bedrijf een B2B is die zich niet uitbreidt naar de consumentenmarkt, dan zou het doel niet relevant zijn. Hoewel het oorspronkelijk werd gebruikt in leiderschap en bedrijfsmanagement, wordt het raamwerk nu op grote schaal gebruikt in het onderwijs om studenten te helpen persoonlijke en academische doelen voor zichzelf te stellen. De volgende voorbeelden van SMART-doelen voor studenten laten zien hoe studenten haalbare doelen kunnen stellen door de vijf elementen van het raamwerk te volgen. De student moet zijn doel opschrijven in een citaat boven de tabel en vervolgens een uitleg invoeren over hoe zijn doel specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en op tijd gebaseerd is.

Het SMART-raamwerk is waardevol bij het stellen van doelen, omdat het u helpt om precies te verwoorden wat uw doel is. De vijf criteria binnen het kader zullen studenten dwingen doelen te stellen die duidelijk kunnen worden uitgelegd en haalbaar zijn. Door SMART-doelen te stellen, kunnen studenten meer succes zien en een duidelijker idee krijgen van wat ze moeten doen om hun doelen te bereiken. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Alle adviezen op deze site zijn algemeen van aard. Zoek professionele input over uw specifieke omstandigheden. Studenten moeten alle informatie op deze site altijd vergelijken met hun cursusdocent. En vond 52% van mening dat SMART-doelen hen helpen hun doelen vaker te bereiken dan wanneer ze geen SMART-framework gebruikten.

Om ervoor te zorgen dat het hele team slimme doelen effectief kan gebruiken, is het belangrijk om een systeem te hebben dat regelmatige beoordeling en feedback over doelen aanmoedigt. SMART-doelen stellen je klaar voor succes door doelen specifiek, meetbaar, haalbaar, realistisch en tijdig te maken. SMART-doelen voldoen aan alle 5 deze criteria en zijn daardoor strategisch, gericht en uitvoerbaar. De SMART in Smart Goals staat voor Specific, Measureble, Atainable, Relevant en Time-Based.

SMART-doelen moeten tijdgerelateerde parameters hebben ingebouwd, zodat iedereen weet hoe hij binnen een bepaald tijdsbestek op schema moet blijven. Houd er bij het schrijven van SMART-doelen rekening mee dat ze specifiek zijn omdat er een harde en snelle bestemming is die de werknemer probeert te bereiken. Serieus, doelen die niet SMART zijn, lijken vaak meer op wensen en resoluties die ze goed voelen om te maken, maar ze zijn vrijwel onmogelijk te implementeren en te bereiken. Laten we eens kijken naar enkele realistische voorbeelden van SMART-doelen om een duidelijker beeld te schetsen van wat ze zijn.

SMART-doelen die relevant zijn, hebben betrekking op de algemene bedrijfsdoelen van uw bedrijf en houden rekening met de huidige trends in uw branche. Hoewel je zo realistisch mogelijk moet zijn, is het belangrijk om het schrijven van SMART-doelen met een positieve houding te benaderen. .