Wat zijn enkele aanbevelingen om slim te eten?

Plaatvermogen - 10 tips voor gezond etenKies goede koolhydraten, geen koolhydraten. Besteed aandacht aan het eiwitpakket. Kies een vezelrijk dieet, rijk aan volle granen, groenten en fruit, Eet meer groenten en fruit. Gezond eten benadrukt fruit, groenten, volle granen, zuivel en eiwitten.

Aanbevelingen voor zuivelproducten omvatten magere of vetvrije melk, lactosevrije melk en verrijkte sojadranken. Andere plantaardige dranken hebben niet dezelfde voedingseigenschappen als dierlijke melk en sojadranken. Eiwitaanbevelingen omvatten zeevruchten, mager vlees en gevogelte, eieren, peulvruchten (bonen, erwten en linzen), sojaproducten, noten en zaden. Het wordt aanbevolen dat mannen ongeveer 2.500 calorieën per dag hebben (10.500 kilojoules).

Vrouwen zouden ongeveer 2.000 calorieën per dag moeten hebben (8.400 kilojoules). Probeer bij elke hoofdmaaltijd minstens 1 zetmeelrijk voedsel op te nemen. Sommige mensen denken dat zetmeelrijke voedingsmiddelen vetmesten, maar gram voor gram levert het koolhydraat dat ze bevatten minder dan de helft van de calorieën vet op. Een portie verse, ingeblikte of bevroren groenten en fruit is 80 g.

Een portie gedroogd fruit (dat tot de maaltijden moet worden bewaard) is 30 g. Een glas vruchtensap, groentesap of smoothie van 150 ml telt ook als 1 portie, maar beperk de hoeveelheid die je hebt tot niet meer dan 1 glas per dag, omdat deze dranken suikerachtig zijn en je tanden kunnen beschadigen. Probeer minstens 2 porties vis per week te eten, waaronder ten minste 1 portie vette vis. Vette vis bevat veel omega-3-vetten, die hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen.

Meer dan 22,5 g van de totale suikers per 100 g betekent dat het voedsel veel suiker bevat, terwijl 5 g totale suikers of minder per 100 g betekent dat het voedsel weinig suiker bevat. Gebruik voedseletiketten om u te helpen verminderen. Meer dan 1,5 g zout per 100 g betekent dat het voedsel veel zout bevat. Volwassenen en kinderen van 11 jaar en ouder mogen niet meer dan 6 g zout (ongeveer een theelepel) per dag eten.

Jongere kinderen zouden nog minder moeten hebben. Overgewicht of obesitas kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2, bepaalde kankers, hartaandoeningen en beroertes. Ondergewicht kan ook van invloed zijn op uw gezondheid. Start het NHS-plan voor gewichtsverlies, een gids voor gewichtsverlies van 12 weken die advies over gezonder eten en fysieke activiteit combineert.

Uw gecombineerde totaal aan dranken uit vruchtensap, groentesap en smoothies mag niet meer dan 150 ml per dag zijn, wat een klein glas is. Langzaam eten houdt ook verband met grondiger kauwen, wat ook in verband is gebracht met verbeterde gewichtsbeheersing (5,. In feite bevat het tot twee keer zoveel eiwitten als dezelfde hoeveelheid gewone yoghurt, of tot 10 gram per 3,5 ounces (100 gram) (10, 1.Eieren zijn ongelooflijk gezond, vooral als je ze's ochtends eet). Uit een onderzoek onder 50 mensen bleek bijvoorbeeld dat het eten van een ontbijt op basis van eieren het hongergevoel verminderde en de hoeveelheid calorieën die later op de dag werd geconsumeerd verminderde dan een ontbijt met ontbijtgranen (1) Studies tonen ook aan dat drinkwater voor de maaltijd uw eetlust en voedselinname tijdens de volgende maaltijd kan verminderen.

(25, 2.Al deze verbindingen zijn in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder kanker en hartaandoeningen (34, 35, 3.Het vertraagt de snelheid waarmee koolhydraten in de bloedbaan worden opgenomen en kan zowel de bloedsuikerspiegel op korte als lange termijn bij mensen met diabetes ten goede komen (50, 5.Studies hebben herhaaldelijk gekoppeld aan het eten van fruit aan een verminderd risico op verschillende gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen, diabetes type 2 en kanker (52, 5.Ten slotte is thuis koken in verband gebracht met een lager risico op obesitas en een verbeterde voedingskwaliteit, vooral bij kinderen (56, 5.Goede voeding en lichaamsbeweging gaan vaak hand in hand. Van lichaamsbeweging is aangetoond dat het uw humeur verbetert en gevoelens van depressie, angst en stress vermindert (58, 59, 60). Een suikerhoudende frisdrank van 16 ounce (492 ml) bevat ongeveer 207 calorieën (5.Een portie popcorn van 3,5 ounce (100 gram) bevat 387 calorieën en 15 gram vezels, terwijl dezelfde hoeveelheid chips 532 calorieën bevat en slechts 3 gram vezels (80, 8.) Hier is een lijst met 50 gezonde voedingsmiddelen, waarvan de meeste zijn verrassend lekker. Alle grote voedselgroepen zijn inbegrepen.

De sleutel is om te beginnen met een kleine verandering, zoals het eten van nog een portie fruit of groenten per dag. Je hebt wat vet nodig in je dieet, maar het is belangrijk om aandacht te besteden aan de hoeveelheid en het soort vet dat je eet. Gezond eten geeft je meer energie, helpt je een gezond gewicht te behouden en kan zelfs je risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes en kanker verminderen. Het eten van een gezond, uitgebalanceerd dieet is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw gezondheid te beschermen.

Eten van een groot bord kan ervoor zorgen dat je portie er kleiner uitziet, terwijl het eten van een klein bord het er groter uit kan laten zien (84, 8.Volgens een studie werd eten van een kleiner bord geassocieerd met verhoogde gevoelens van verzadiging en verminderde energie-inname bij deelnemers met een gezond lichaamsgewicht (8.In feite, omhoog tot 80% van de vroegtijdige hartaandoeningen en beroertes kan worden voorkomen door uw levenskeuzes en gewoonten, zoals een gezond dieet volgen en fysiek actief zijn. Als je meer eet of drinkt dan je lichaam nodig heeft, kom je aan omdat de energie die je niet gebruikt wordt opgeslagen als vet. Bovendien is aangetoond dat het eten van groenten vóór een koolhydraatrijke maaltijd gunstige effecten heeft op de bloedsuikerspiegel. Met gezonde eetpatronen is het mogelijk om te genieten van eten en drinken die uw voorkeuren, culturele tradities en budgettaire overwegingen weerspiegelen.

Veel onderzoeken hebben het eten van ontbijt gekoppeld aan beter geheugen en concentratie, en verminderde kans op hartaandoeningen, obesitas en diabetes. De enige vangst, zegt ze, is dat pure chocolade deel moet uitmaken van een isocalorisch dieet dat diëtist-spreek is om elke dag ongeveer dezelfde totale hoeveelheid voedsel te eten in een gezonde hoeveelheid voor je gewicht en lengte. slim eten is niet moeilijk, maar als u een paar basisrichtlijnen kent, kunt u uw voedsel verstandig kiezen. .