Wat zijn de 5 slimme snackstrategieën?

Slimme snackstrategieënBewaar gezonde snacks in je koelkast of voorraadkast. Maak snoep, chips en andere lekkernijen eerder uitzondering dan regel. Zorg voor een schema voor maaltijden en snacks. Lees het etiket met voedingsfeiten bij het kopen van verpakte snacks.

Het overslaan van maaltijden lijkt misschien een goede manier om calorieën te verminderen, maar in feite maakt dit je later op de dag zo hongerig dat je kwetsbaar bent voor het verslinden van mega-porties snackvoedsel, om je lichaam te voorzien van gemakkelijk verteerbare suikers. Houd junkfood buiten het huis. Er zit veel waarheid in de oude grap over het see-food-dieet dat je voedsel ziet en je eet het. Als je geen junkfood hebt liggen, zal de aanblik ervan je niet verleiden, dus neem het niet eens mee naar huis.

Je kunt tenslotte niet eten wat er niet is. Of, als iemand in uw huishouden de neiging heeft om chips of andere ongezonde snacks te hebben, zet ze dan uit het zicht. In plaats van je te concentreren op het caloriegehalte van een snack, probeer in plaats daarvan na te denken over de voedingsdichtheid. Veel snackpakketten met 100 calorieën zijn bijvoorbeeld niet zo gezond als hun marketing ze doet lijken.

Hoewel ze weinig calorieën bevatten, missen ze waarschijnlijk veel nuttige voedingsstoffen die de gezondheid ondersteunen. Elk basisrecept gaat vergezeld van minimaal 3 variaties die volledig naar uw smaak kunnen worden aangepast. Een crudité-schotel met groenten en dips is een winnende combinatie. Probeer rauwe groenten zoals wortels, plakjes paprika, selderij, komkommer, cherrytomaatjes en suikererwten met plantaardige dips zoals Mother Raw Franse uiendip, knoflookachtige hummus of verse zelfgemaakte guacamole.

Andere leuke plantaardige snacks zijn buffelbloemkoolbeten, gekruide edamame en olijven. Degenen die lijden aan een gebrek aan eetlust of met beperkte mobiliteit, kunnen ook baat hebben bij tussendoortjes gedurende de dag in plaats van twee of drie grotere maaltijden te eten die misschien moeilijk te verteren zijn. Het aantal snacks dat u per dag eet, hangt af van de grootte van uw maaltijden en uw individuele caloriebehoeften. Koop Healthy Eating, een speciaal gezondheidsrapport van Harvard Medical School voor meer advies over manieren om slimmer te eten.

Mijn klanten vertellen me vaak dat weten wat telt als een gezonde snack een uitdaging kan zijn, vooral als ze onderweg zijn als junkfood overal is. Ondanks enkele associaties van snacken en hogere energie-inname, kan het eten van snacks nuttig zijn zolang het maar opzettelijk wordt gedaan.