Zijn saladekits schoon?

Food and Drug Administration wijst erop dat u salades die zijn geëtiketteerd als voorgewassen en kant-en-klaar niet opnieuw hoeft te wassen. Sterker nog, door een voorgewassen salade in zakken opnieuw te wassen, doe je misschien meer kwaad dan goed, zegt de FDA. Toen je besloot je volgende maaltijd bij de supermarkt op te halen en een zak salade uit de productensectie koos, is de kans groot dat je misschien enkele horrorverhalen hebt gehoord over wat mensen misschien op de loer hebben gevonden tussen hun gemengde groenten. Er was de dame met de kikker, de persoon met de slak, of iemand anders die een reptiel vond (via The Washington Post).

Gezien alle ongewenste add-ons die je in je salade kunt vinden, zou het verstandig zijn om je groenten nog een swish te geven voordat je ze eet? Je zou zeker een goede reden hebben om je greens te wassen als je dat wilt doen. Zelfs toen Amerikaanse diners dieren in hun producten ontdekten, voerden Britse onderzoekers experimenten uit met salade in zakken door rauwe groenten bloot te stellen aan de vloeistof die vrijkomt wanneer saladebladeren beschadigd zijn (ook bekend als 'saladesap'), en vervolgens de zak groenten gedurende een periode van vijf dagen in de koelkast te laten zitten. De bladeren kwamen tevoorschijn met een aantal bacteriën van tussen de 100 en 100.000 cellen, waarvan Berkeley Wellness zegt dat het hoog genoeg is om een door voedsel overgedragen ziekte te veroorzaken, die je altijd veel moeite moet doen om te vermijden. Michelle Annette Smith, een voedselveiligheidsexpert bij de USFDA, zegt (via Business Insider), Het is onwaarschijnlijk dat het wassen van dergelijke producten door consumenten het product schoner zal maken in vergelijking met een commerciële drievoudige wasbeurt.

Het is mogelijk dat de extra behandeling een schoon product kan besmetten. Als je besluit om die salade in zakken te wassen, stelt Berkeley Wellness voor dat je ervoor zorgt dat je je handen grondig reinigt en oppervlakken voorbereidt, zodat de kans op kruisbesmetting wordt verkleind. Voordat u betaalt voor de salade in zakken, moet u ervoor zorgen dat de greens er droog, knapperig en fris uitzien; en er is geen teken van slijm of nattigheid, bewaar de greens in uw koelkast en consumeer zo snel mogelijk. Of beter nog, overweeg om saladegroenten zonder zakken te kopen, zodat u de kans krijgt om de producten van dichtbij te bekijken voordat u uw aankoop doet.

Hoe vervelend het ook mag lijken, deze methode zorgt ervoor dat vuil en bacteriën die zich in de lommerrijke spleten verbergen volledig worden weggespoeld. Het is ook een goede manier om ervoor te zorgen dat er geen onverwachte gasten naar je diner komen. De veiligste manier om bladgroenten te eten, is door ze voorgewassen te kopen. Tenzij u strikte richtlijnen voor voedselveiligheid volgt en regelmatig een gezondheidsinspecteur bij u thuis uitnodigt, is uw keuken gewoon niet zo schoon als een commerciële faciliteit.

Het beste om het wassen aan de experts over te laten. Inderdaad, veel (hoewel niet alle) specialisten op het gebied van voedselveiligheid adviseren om sla of spinazie in zakken te wassen. Waarom? Ten eerste omdat de kans groot is dat als bacteriën erin slagen om het wassen op commerciële schaal met chloorwater in de verwerkingsfabriek te overleven, veel van hen ook uw huiswas zullen overleven. Voor veel mensen in het Westen die moeite hebben om genoeg fruit en groenten in hun dieet te krijgen, is salade in zakken beter dan geen salade.

Consumer Reports raadt aan om verpakte salades zo ver mogelijk van hun houdbaarheidsdatum te kopen en te eten, aangezien die meestal minder bacteriën bevatten. Begin met schone handen, dump de zak groenten in je saladespinnermand en vul het hele bad met koud water (als je geen saladespinner hebt, kun je een grote kom gebruiken om te wassen en een groot vergiet erin plaatsen om gemakkelijk af te tappen). Hij concludeerde dat hij liever een zak salade eet van een producent die open was over het delen van hoe ze precies drievoudig wassen. Als de meeste van deze salades brocoli, spruitjes chickory wat voor andere dingen dan ook bevatten, als je dit eet en geen kwaad denkt, maar helemaal opgeblazen wordt, is het zeker beter om NIET TE ETEN.

Professor Pennington is een expert in bacteriologie aan de Universiteit van Aberdeen en heeft gewaarschuwd dat voorgewassen salades een van de producten zijn die het meest waarschijnlijk voedselvergiftiging veroorzaken. Mensen denken dat een paar slablaadjes op hun bord gezond zijn, terwijl het schadelijker kan zijn voor mensen om te denken dat ze voeding krijgen als er bijna geen waarde is in veel salades met voorzakken. Aan het eind van de dag zegt het artikel alleen maar dat saladezakken lang niet zo gezond zijn als veel mensen denken en dat je beter af bent met broccoli of bevroren spinazie. De trieste waarheid is dat saladebladeren die er een week fris en gezond uit blijven zien in een zak, te mooi zijn om waar te zijn.

Als ze niet goed worden gespoeld, kunnen saladegroenten veel vuil, zand en andere verontreinigingen bevatten die u niet wilt eten. Het risico is veel groter met saladezakken omdat mensen ze niet wassen en meerdere keren zijn het alleen saladezakken geweest die verband houden met een uitbraak. Het enige wat je nog hoeft te doen is die sla eten, bij voorkeur in een van deze 4 eiwitverpakte gehakte salades. Die studie keek niet vooral naar salade in zakken, maar sommige experts denken dat salade in zakken eigenlijk riskanter kan zijn dan ouderwetse kroppen sla, waar besmetting vaak alleen wordt aangetroffen in de buitenbladeren (die kunnen worden verwijderd).

Het advies na de uitbraak van E coli-saladezakken was dat alle saladebladeren, zelfs die voorgewassen, thuis opnieuw moesten worden gewassen. .