Kun je invriezen om slimme groenten te eten?

Doe groenten in een luchtdichte bak en laat afkoelen in de vriezer. Eenmaal ingevroren binnen een maand gebruiken. eat smart kent de wereld van verse groenten. We maken groenten die goed voor je zijn buitengewoon smaken en transformeren het voedsel dat je moet eten in het voedsel waar je naar hunkert.

Beschouw ons als uw gids om betere, gemakkelijkere keuzes te maken en beter, lekkerder eten te eten. Sommige voedingsmiddelen zullen het beter doen dan andere als ze eenmaal zijn ontdooid. Je kunt je bevroren groenten misschien niet gebruiken voor salades of braden, maar er zijn tal van manieren om ze te gebruiken in gekookte gerechten zoals pasta's, soepen en stoofschotels. De beste groenten om te overwegen zijn maïs, erwten, broccoli, bloemkool, wortelen, sperziebonen, pompoen en wintergroenten zoals spinazie, boerenkool, snijbiet en kragen.

Uien, paprika's, selderij en kruiden kunnen ook worden ingevroren. Er is niet veel voordeel bij het invriezen van groenten met een hoog vochtgehalte, waaronder komkommers, kool, radijs, champignons en sla, die na ontdooiing drassig en papperig zouden zijn. Restjes invriezen is een geweldige manier om snelle maaltijden of ingrediënten beschikbaar te hebben wanneer je ze nodig hebt. Met de juiste technieken kunt u uw restjes invriezen en verbranding in de vriezer voorkomen, en helpen de smaak, textuur en kleur van het voedsel te behouden.