Wat is het beste voorbeeld van een slim doel?

Ik schrijf elke doordeweekse dag minstens 4 pagina's totdat ik het boek heb voltooid. Een persoonlijk SMART-doelvoorbeeld kan zijn om elke dag voor het werk een wandeling te maken. Deze wandeling zou dan een routine kunnen worden, die later een gewoonte zal worden. Gewoonten zoals deze kunnen je dan helpen om te werken aan een groter doel: het opbouwen van een gezondere en productievere levensstijl in het algemeen.

De SMART in SMART-doelen staat voor Specifiek, Meetbaar, Achievable, Relevant en Time-Bound. In deze video legt Sinéad uit hoe je SMART-doelen kunt stellen, de sleutel tot niet alleen dromen, maar ook om te bereiken waar je je zin in hebt. Deze techniek wordt veel gebruikt door werkende professionals. Hoewel het voorbeelddoel om 100 woorden per minuut te bereiken haalbaar zou kunnen zijn, kan het, in verband met de rest van de SMART-criteria, zijn dat dit doel niet haalbaar zal zijn in het tijdsbestek dat u hebt gepland, of dat er meer middelen voor nodig zijn om daar te komen.

Deze grondige spiekbriefjes helpen je bij het schrijven van actieplannen voor SMART-doelen en helpen je gedachten op een duidelijke manier te ordenen en er kan tijdens je reis naar worden verwezen. Door de SMART-doelmethode te gebruiken, kunt u specifieke stappen ondernemen die uw voortgang naar uw doel kwantificeren. SMART-doelen moeten tijdgerelateerde parameters hebben ingebouwd, zodat iedereen weet hoe hij binnen een bepaald tijdsbestek op schema moet blijven. Ik kan dan de SMART-doelwerkbladen gebruiken als fysieke en mentale referenties terwijl ik naar mijn doelen werk.

Als u weet hoe u doelen kunt stellen met behulp van het SMART-framework, kunt u slagen in het stellen en bereiken van doelen, hoe groot of klein ook. Wanneer u uw SMART-doelen plant, noteer dan elk van deze criteria (specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant, tijdgebonden) en schrijf een of twee zinnen over hoe uw doel bij elk doel past. Het opstellen van een actieplan voor SMART-doelen op de werkplek kan de productiviteit en algehele prestaties stimuleren. Door je doel in kwantificeerbare termen te herhalen, zoals „meer woorden per minuut kunnen typen, heb je een SMART-doel dat kan worden behaald.

Een SMART-doelen-sjabloon bevat handige tips over hoe je de juiste doelen kunt creëren, hoe je je voortgang kunt bijhouden, manieren om gemotiveerd te blijven en meer. SMART-doelen zijn bijvoorbeeld absoluut essentieel voor managers bij het uitzoeken hoe ze hun werknemers kunnen motiveren. Of u nu een bedrijf wilt starten of laten groeien, hier zijn een paar voorbeelden van SMART-doelen voor bedrijven die u helpen uw doelen te stellen. Nu je een algemeen begrip hebt van wat een SMART-doel is, laten we het SMART-acroniem opsplitsen om je te helpen elk element te begrijpen.

Naast het opschrijven van de criteria voor uw SMART-doelen en het controleren of het doel dat u instelt overeenkomt met elk criterium, kunt u het nuttig vinden om sjablonen en werkbladen voor het stellen van doelen te gebruiken.