Wat zijn de effecten van niet slim snacken?

Ongewenste gewichtstoename als porties of frequentie van snacken te veel zijn, waardoor overtollige calorieën worden toegevoegd. Te veel snacken kan de honger tijdens de maaltijd verminderen of ervoor zorgen dat iemand een maaltijd volledig overslaat, waardoor het risico op verlies van belangrijke voedingsstoffen toeneemt. Snacken kan in sommige gevallen goed zijn, zoals het voorkomen van honger bij mensen die de neiging hebben om te veel te eten als ze te lang zonder voedsel gaan. Je hebt misschien gehoord dat als je snacks eet, je overdag te vaak eet.

Het advies is om minder snacks te eten of ze allemaal samen kwijt te raken. Mogelijk moet u tussendoortjes eten om uw energieniveau op peil te houden. Dit kan vooral belangrijk zijn als je een lichamelijke arbeid of een actieve baan hebt of een actieve levensstijl hebt. Dit soort verandering is te beperkend en te moeilijk om vol te houden, en je hebt meer kans om te veel te genieten.

Het kan ook leiden tot schadelijke dieetpraktijken. Dit onderzoek werd gedaan met mensen met onregelmatige slaappatronen, nachteetsyndroom of nachtploegarbeiders zijn. Dit onderzoek ondersteunde oud advies dat je niet mag eten voor het slapengaan of na bepaalde tijden. Recente studies tonen aan dat het eten van kleine, voedselrijke snacks van minder dan 200 calorieën's nachts geen effect heeft op het gewicht.

Er is meer onderzoek nodig om te begrijpen hoe dit de metabole gezondheid kan beïnvloeden. De hele dag grazen op snacks, vooral als je geen honger hebt, kan je vol houden, maar goed getimede snacks zullen je eetlust niet verpesten. Snacks helpen ook om chagrijheid en te veel eten te beteugelen. Dit geldt ook voor volwassenen.

Als je honger hebt tussen de maaltijden door en jezelf niet toestaat te snacken, is de kans groter dat je te veel eet tijdens de maaltijden. Er zijn een aantal betere manieren om je snacks te beheren. Eten omdat je je verveelt of gestrest bent, kan te veel eten en gewichtstoename veroorzaken. Besteed aandacht aan de tijden van de dag waarop je normaal gesproken honger hebt en plan dienovereenkomstig.

Als je minder actief bent, plan dan een voedzame snack van maximaal 200 calorieën. Als je actiever bent, of als je actieve tieners hebt, plan dan snacks tussen de 200 en 300 calorieën. Kies een verscheidenheid aan voedingsmiddelen uit de MyPlate-voedselgroepen.