Hoe stel ik een slim doel voor voeding?

Als je bijvoorbeeld niet veel fruit en groenten eet, begin dan met misschien elke dag ÉÉN extra portie toe te voegen. Als je dat eenmaal hebt bereikt, kun je van daaruit voortbouwen. SMART-doelen zijn specifiek, meetbaar, haalbaar, realistisch en tijdgebonden. Een goede strategie voor het stellen van doelen is de SMART-checklist.

SMART-doelen zijn doelen die specifiek, meetbaar, haalbaar, realistisch, %26 tijdig zijn. Specifiek — Stel een specifiek doel - wat wil je precies bereiken? Waarom wil je dat bereiken? Probeer je doel op te schrijven. Haalbaar — Je doel moet haalbaar zijn. Vraag jezelf af of je de tijd en middelen hebt (geld, uitrusting, ondersteuning) om je doel te bereiken.

Beoordeel wat je hebt %26, ontwikkel een plan dat je klaarmaakt voor succes. Realistisch — Maak je doel realistisch en relevant voor je leven. Heeft dit doel betrekking op uw interesses en past het in uw levensstijl? Je doel moet een beetje uitdagend zijn, maar niet iets dat onmogelijk te bereiken lijkt. Dit materiaal werd gefinancierd door het Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) van de USDA en via het PA Department of Human Services (DHS).

Deze instelling is een aanbieder van gelijke kansen. Partnerschap voor communautaire actie van Lancaster County. Ben jij iemand die een gezonde verandering in het leven wil aanbrengen, maar merkt dat je je er nooit aan houdt? Gemeenschappelijke doelen die mensen hebben, zijn onder meer afvallen, eerder wakker worden, naar de sportschool gaan, meer lezen, enz. Ook ik heb met hetzelfde fenomeen geworsteld.

Wanneer ik iets wilde veranderen, besloot ik gewoon dat ik het vol gas zou doen zonder voorbereiding. Pas in mijn laatste jaar van de universiteit, toen ik een les volgde genaamd „Nutrition Counseling”, herkende ik eindelijk waar het mis ging. De spontaniteit van mijn beslissing was precies de reden waarom ik faalde. Ik had een ruw plan over hoe ik zou beginnen, maar er waren zoveel dingen waar ik me niet op had voorbereid.

Ik had geen plannen met betrekking tot het onderhoud en de levensduur van goede gewoonten toen de enige motivatie was verdwenen. Ik was niet van plan hoe ik tegenslagen of dingen buiten mijn controle zou aanpakken. In werkelijkheid had ik helemaal geen plan voor. Toen maakte ik kennis met SMART-doelen.

Sta voor? Denk aan je doel. Hoe specifiek is het? Een belangrijke reden waarom mensen stoppen met het nastreven van hun doelen, is omdat ze hun doel te breed hebben gemaakt. Bijvoorbeeld: „Ik wil gezond eten” is een ongelooflijk brede uitspraak die niets specifieks aangeeft. Bedenk in plaats daarvan bij het opstellen van uw SMART-doel wat u zou kunnen implementeren om uw doel nog specifieker te maken.

Een voorbeeld van een specifieker SMART-doel zou kunnen zijn: „Ik eet één stuk fruit tijdens de lunch en minstens één groente bij het avondeten tijdens de werkweek. Het is niet alleen specifiek, maar het helpt ook om u specifieke instructies te geven over welk voedsel u gaat eten en precies wanneer u ze gaat eten. Laten we verder gaan op het pad van „Ik wil gezond eten. We moeten dit doel meetbaar maken, maar wat betekent dat? Een meetbaar doel betekent dat er een indicator is dat er vooruitgang is geboekt of plaatsvindt.

Hoe vaak moet dit doel zich voordoen om voor jou een succes te worden? Een meetbaar doel met betrekking tot „Ik wil gezond eten” zou bijvoorbeeld zijn: „Ik wil een stuk fruit eten voor de lunch en minstens één groente voor het avondeten 5 dagen per week voor de volgende maand. Het is niet alleen specifiek, maar je voortgang is ook meetbaar. En tot slot moet je een tijdsbestek hebben waarin je dit doel wilt voltooien of wanneer je taken gaat uitvoeren die je jezelf hebt toegewezen. Voor een langetermijndoel, zoals gezond eten, moet het doel gebaseerd zijn op wanneer je elke week actief bezig bent om gezonder te eten.

Een op tijd gebaseerd doel rond gezond eten zou bijvoorbeeld kunnen zijn: „Elke zaterdag plan ik gezonde maaltijden voor de week en ga ik boodschappen doen. Dit doel geeft je een gids waarop je een taak voltooit, waardoor je het giswerk uit gezond eten haalt. Laten we, om het af te ronden, enkele SMART-doelen voor gezond eten samenstellen. Ik voeg een stuk fruit toe aan mijn lunch en minstens één groente aan mijn diner 5 dagen per week voor de volgende maand.

. Wees specifiek over wat je wilt bereiken. Om er zeker van te zijn dat je een actieplan hebt, denk je na over alle stappen die je moet doen om je SMART-doel te bereiken. Het is ontworpen om het stellen van doelen veel duidelijker en eenvoudiger te maken door de criteria voor het stellen van doelen te volgen die worden uiteengezet in het SMART-acroniem.

Oké, dus om samen te vatten, SMART-doelen stellen is een methode die je kan helpen je te concentreren op specifieke vaardigheden of gedragingen die je wilt verbeteren. Nadat je brainstormt over hoe en hoe lang je gaat bewegen op het werk, kun je je gedachten in de vorm van een SMART-doel plaatsen. Als je eenmaal de onderliggende principes van SMART-doelen in gedachten hebt, kun je je intenties beoordelen om te zien of ze de SMART-kenmerken bevatten. Om een succesvol gezond eetplan te hebben, moet u beginnen met het stellen van specifieke en haalbare doelen die een solide plan opstellen dat u zal helpen gezond te worden.

Bijvoorbeeld: „Ik zal ijs vermijden als toetje is negatieve taal, terwijl „Ik zal drie dagen per week Griekse yoghurt eten met vers fruit en pure chocolade in plaats van ijs een realistisch en positief doel is. Doelen rond gewichtsverlies en gezond eten zijn soms te breed, en hebben de neiging zich te concentreren op een algemeen doel in plaats van de specifieke stappen die u kunt nemen om het doel te bereiken. Door het SMART-doelraamwerk te gebruiken, worden grenzen gesteld en worden de stappen gedefinieerd die u moet nemen om uw doel te bereiken. Ik zal het kader schetsen voor een betere doelen stellen en je tonnen concrete ideeën geven voor SMART-doelen voor voeding.

Met name SMART-doelen stellen voor uw voeding betekent dat u zich richt op kleinere, beter haalbare doelen om uw kansen op het bereiken van uw doelen te vergroten en op lange termijn een gezondere levensstijl te leiden. SMART-doelen helpen je precies te definiëren wat je wilt bereiken en hoe je onderweg weet wat je vooruitgang is. .